13.3 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Krem juha od cikle

Sastojci
2 cikle
2 srednje velike mrkve
1 manja glavica crvenog luka
3 češnja češnjaka
1 kiselo vrhnje
1 stručak peršina
malo octa
sol
papar

Priprema


Luk nasjeckajte i dinstajte na ulju. Očistite mrkvu, nasjeckajte je na prutiće i dodajte luku. Sirovu ciklu ogulite, narežite na ploške i dodajte luku i mrkvi. Zalijte s 3 dcl vode i polako kuhajte na laganoj vatri, dok cikla posve ne omekša. Sklonite s plamenika i izmiksajte sve u kremastu smjesu. Dodajte malo octa (najbolje blagog jabučnog) prema ukusu – juha bi trebala biti slatkasta i vrlo blago kiselkasta. Češnjak usitnite ili protisnite i dodajte dok je još juha vruća, da se s njome poveže. Posolite, popaprite, poslužite u tanjure, a na vrh stavite dvije žlice kiselog vrhnja, te pospite peršinom.


Ostavi komentar

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE