Sastojci
250 g kesten-pirea
kruh (3 kriške) 30 g maslaca 100 g korijena celera 100 g mrkva poriluk češanj češnjaka povrtna juha iz kocke lovorov list 80 g milerama 1/2 žličice sjeckanog peršina maslinovo ulje sol, papar
Priprema
U tavi ugrijemo dvije žlice maslinovog ulja. Dodamo kriške kruha koje smo prethodno narezali na kockice, malo ih popržimo i izvadimo na stanu. U zasebnu tavu stavimo maslac, dodamo žlicu maslinovog ulja i, kada se rastopi, dodamo na trakice narezan poriluk, naribanu mrkvu, korijen celera, posolimo i na laganoj vatri pirjamo dok povrće ne omekša. Potom u tavu protisnemo češnjak, dodamo malo muškatnog oraščića, dodamo kesten-pire i malo ga izmrvimo. Ulijemo povrtni temeljac, izradimo štapnim mikserom, dodamo lovorov list i, kada zavri, kuhamo oko tri minute. Na kraju umiješamo mileram i prema potrebi začinimo solju i paprom. Serviramo uz pržene kockice tosta i posipano svježim peršinom.