15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Nojev odrezak sa svježim povrćem

Sastojci
nojevo meso
grašak mrkva
blitva
šparoge
luk
češnjak
poriluk
maslac
papar
sol
crno vino
vrhnje

Priprema


Meso narezati na odreske, koji se popapre s obje strane, te na brzinu zapeku s obje strane. Na rastopljenom maslacu dinstati na rezance nasjeckani poriluk, te u posudu staviti odreske. Zalijati s 1,5 decilitra crnog vina, staviti sve povrće i pustiti da se oko jedan sat zajedno dinsta.

Kada je meso omekšalo i povrće ispustilo sokove, prelijati vrhnjem te ostaviti neko vrijeme da se površina dobro zapeče.

Poslužiti uz trgance i endiviju začinjenu domaćim bučinim uljem i balzamičnim octom te raženim kruhom.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE