Zasladite si fašničke dane uz ove odlične krafne

krafne

Uz fašnik ide i omiljena fašnička poslastica – krafne!

Iako svatko ima neki svoj poseban sastojak koji dodaje za još finije krafne, mi vam donosimo recept koji će vas osvojiti na prvu i rado ćete ga pripremati.

A čime ćete puniti krafne ovisi potpuno o tome što vi i vaši ukućani volite.

Fašničke krafne

Sastojci:

Za tijesto:

4 žumanjka

600 gerama oštrog brašna

20 g svježeg kvasca

5 žlica ulja

sok od pola limuna

1 žlica ruma

250 ml mlijeka

sol

30 grama šećera

ulje za prženje

Za nadjev:

300 grama marmelade

šećer u prahu za posipavanje

Priprema:

Izmiještajte žumanjke i šećer, dodajte 50 ml mlijeka, rum, sol, limunov sok, izmrvljeni kvasac, ulje i sve dobro izmiješajte. Tako pripremljenu mješavinu ostavite 20 minuta na toplom mjestu. Postepeno dodajte toplo brašno i preostalo mlijeko uz neprestano miješanje, kako biste dobili glatko tijesto.

Dobiveno tijesto razvaljajte na 0,5 sm debljine i režite krugove. Rubove premažite bjeljanjkom, a u sredini stavite malo marmelade, poklopite drugim dijelom tijesta i manjom čašom obrežite krugove.

Krafne ostavite dizati na toplom mjestu 20 minuta.

Pecite na umjerenoj vatri, najprije poklopljene, a zatim bez poklopca.

U slast!

 

Ostavi komentar