5.6 C
Čakovec
Utorak, 19 ožujka, 2024

Carski kuglof

Sastojci
400 g glatkog brašna T 550 Čakovečkih mlinova
220 g maslaca
80 g šećera u prahu
6 jaja
160 ml mlijeka
50 g grožđica
40 g svježeg kvasca
1 limun

Priprema


Jaja razbijemo u zdjelu, koricu limuna naribamo, a maslac omekšamo. U zdjelicu s mlijekom natrgamo svježi kvasac, promiješamo pjenjačom i stavimo na stranu. U zdjelu stavimo šećer u prahu, dodamo 200 g omekšalog maslaca i izmiješamo sastojke. Zatim dodamo naribanu koricu limuna i ručnim mikserom izradimo kremu. Nakon tri – četiri minute miksanja postupno dodajemo po jedno jaje i žlicu brašna, stalno miksajući kremu. Potom ulijemo mlijeko s rastopljenim kvascem, preostalo brašno i grožđice; promiješamo kuhačom, te ručnim mikserom na najmanjoj brzini izradimo jednoličnu smjesu. Kalup za kuglof premažemo maslacem i posipamo brašnom, a višak brašna otresemo. Dobiveno tijesto prelijemo u kalup. Kalup sa smjesom stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180˚C, 60 minuta. Gotovi kuglof ostavimo da se ohladi, posipamo šećerom u prahu i poslužimo.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE