Brioši

Sastojci
40 g svježeg kvasca
500 g brašna za dizana tijesta
100 ml ulja
50 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
sol
100 – 200 ml mlijeka

Priprema


Kvasac razmrvite, dodajte malo šećera, brašno i mlake vode, pa ga ostavite na toplom mjestu desetak minuta. Brašno prosijte, napravite udubinu u koju stavite ulje, šećer, vanilin šećer, malo soli i lagano istučena jaja. Sve promiješajte i dodajte kvasac. Dodavanjem toplog mlijeka izradite glatko tijesto i ostavite neka se diže 15 – 20 minuta. Nakon toga tijesto premijesite, razdijelite na jednake dijelove i svaki oblikujte u valjak. Zarežite tri kraka, pa ispletite male pletenice čije krajeve podvijte kako biste dobili okrugli oblik. Stavite ih u namašćen lim i ostavite da se dižu 10 minuta. Premažite ih jajetom i pecite na 200°C oko 20 minuta.

Ostavi komentar

Prethodni članak
Sljedeći članak

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE