BRZO I FINO: Nakon nedjeljnog objeda osladite se kolačem od kupina

kolač od kupina

Stigla je sezona slasnih kupina. Imaju brojna blagotvorna djelovanja na organizam. Preporučuju se za poboljšavanja probave, zdravo srce, zdravlje očiju, snižavanje kolesterola i jačanje imuniteta. Osim što su ukusne svježe pogodne su i za pripremu finih slastica.

Za ovu nedjelju preporučujemo fini kolač s kupinama. Brzo se priprema, pa će domaćicama ostati i dovoljno  vremena za druženje s obitelji i prijateljima, odlazak u prirodu, hobi i druge aktivnosti u kojima uživaju.

Sastojci:

– 400 g kupina

– 250 g brašna

– 3 jaja

– 120 g maslaca

– 180 g šećera

– 1/2 vrećice praška za pecivo

– 3 žlice tekućeg jogurta

– limunova korica

– 100 g badema

– šećer u prahu

Četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje. Pjenasto umutite žumanjke, šećer i maslac. Dodajte brašno promiješano s praškom za pecivo, jogurt i naribanu koricu limuna te sve izmiješajte. Na kraju istucite snijeg od bjelanjaka te ga kuhačom naizmjence s mljevenim bademima umiješajte u smjesu. Izlijte je u pripremljeni kalup pa oprane i ocijeđene kupine rasporedite po površini. Pecite kolač oko 30 minuta na 200 °C dok ne poprimi zlatno žutu boju. Kad se ohladi, po želji ga pospite šećerom u prahu.

U slast vam bilo!

foto: rr

Ostavi komentar