Stigla je sezona slasnih kupina. Imaju brojna blagotvorna djelovanja na organizam. Preporučuju se za poboljšavanja probave, zdravo srce, zdravlje očiju, snižavanje kolesterola i jačanje imuniteta. Osim što su ukusne svježe pogodne su i za pripremu finih slastica.
Za ovu nedjelju preporučujemo fini kolač s kupinama. Brzo se priprema, pa će domaćicama ostati i dovoljno vremena za druženje s obitelji i prijateljima, odlazak u prirodu, hobi i druge aktivnosti u kojima uživaju.
Sastojci:
– 400 g kupina
– 250 g brašna
– 3 jaja
– 120 g maslaca
– 180 g šećera
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– 3 žlice tekućeg jogurta
– limunova korica
– 100 g badema
– šećer u prahu
Četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje. Pjenasto umutite žumanjke, šećer i maslac. Dodajte brašno promiješano s praškom za pecivo, jogurt i naribanu koricu limuna te sve izmiješajte. Na kraju istucite snijeg od bjelanjaka te ga kuhačom naizmjence s mljevenim bademima umiješajte u smjesu. Izlijte je u pripremljeni kalup pa oprane i ocijeđene kupine rasporedite po površini. Pecite kolač oko 30 minuta na 200 °C dok ne poprimi zlatno žutu boju. Kad se ohladi, po želji ga pospite šećerom u prahu.
U slast vam bilo!
foto: rr