U subotu, 17. prosinca, u Rijeci je održano prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u katama.

Na natjecanju su nastupili i karatisti Karate Centra Šenkovec koji se natječu za Karate klub Globus: Sabina Petković u konkurenciji kadetkinja u katama, Adrian Fajfar u konkurenciji kadeta u katama, Stela Horvat, Inga Grgić i Sabina Petković nastupile su ekipno u konkurenciji juniorki, a Roko Škorić, Filip Balent i Adrian Fajfar nastupili su ekipno u konkurenciji juniora u katama.

Kategorije su bile vrlo brojne pa je za ostvarenje dobrog rezultata trebalo odraditi četiri ili pet izvedbi.

Natjecanje su otvorile ekipe u katama. U konkurenciji juniora do 3. mjesta je uspjela doći ekipa Globusa mlađih kadeta. Nastup je bio dobar,ali za bolji plasman nedostaje još malo snage i eksplozivnosti u izvedbama.

Ekipa mlađih kadetkinja je u juniorskoj konkurenciji napravila ono što nitko nije ni sanjao. U polufinalu pobjeđuju reprezentativnu ekipu juniorki iz Karate kluba Esseker iz Osijeka (uzrast do 18 godina) koja u veljači putuje na prvenstvo europe u Sofiju. U finalu natjecanja rade protiv ekipe karate kluba Žito iz Osijeka koja je u Sarajevu prije 10 dana osvojila titulu viceprvakinja Balkana. Odlična izvedba kate Kanku sho  i još bolja prezentacija iste tzv. bunkai donose našim curama pobjedu 4 : 1 i titulu državnih prvakinja u juniorskoj konkurenciji. Ovim su u istoj godini osvojile titulu državnih prvakinja i u konkurenciji do 13 godina i u konkurenciji do 18 godina što još nikom nije uspjelo.

Adrian Fajfar u pojedinačnoj konkurenciji glatko prolazi prva dva kola,ali onda gubi meč za finale od višestrukog državnog prvaka Luke Koščevića iz Ivanić Grada. U meču za broncu nije bilo više dovoljno motiva i Adrian rezultatom 2 : 3 ostaje bez medalje koja mu, objektivno, po kvaliteti pripada.

Sabina Petković imala je najteži zadatak. Morala je biti bolje plasirana od konkurentice za odlazak na prvenstvo Europe. Na njenoj strani bila je i državna prvakinja u konkurenciji mlađih kadetkinja. Međutim, izrazito motiviranim nastupom Sabina je uvjerljivo bolja od konkurencije i osigurava finale, medalju i nastup na predstojećem europskom prvenstvu u Sofiji. Nažalost u finalu svojom nepažnjom ostaje bez sigurne zlatne medalje, ali veselje zbog ulaska u reprezentaciju i pojedinačnog nastupa na prvenstvu Europe bilo je preveliko da bi se odradilo koncentrirano finale.

Dominacija u mlađim dobnim kategorijama napokon je dosegla svoju potvrdu kvalitete i u službenoj kategoriji i samo nas još dvije godine dijele i od rekao bih sigurnog nastupa i naših ekipa na europskim i svjetskim natjecanjima i duže vladavine u ovoj disciplini karate sporta.

Ekipu je na natjecanje vodio trener Tihomir Grgić, prof

 

Ostavi komentar